Я загину під брудним камінням,
Під купою сміття. В пилюці на шляху
Мене затопче вільна Україна,
Якщо до неї я дороги не знайду.
Піду під лід вкраїнської дитини,
Мене байдужість з’їсть у рідному краю,
Мене поглине синє море України,
Якщо до неї я дороги не знайду.
Разом зі мною згинуть мої діти:
Відвага, честь, і совість, і краса...
Мене сховають сиві хмари України,
Я повернусь назад у небеса.
А ви залишитесь конать у псевдоволі,
Заллють слізьми вас діточки малі,
Замучить ваша совість вас до болю,
Якщо до мене ви не прийдете самі.