Моя душа тяжіє до мети,
На аурі моїй відбиті цілі,
Духовний й ціннісний світи
Приховані від мене в мому ж тілі.
Матеріальний сенс нав"язує життя,
Я ніби й вільно обирати можу,
Та вибір мій веде у небуття,
І в цьому всі ми між собою схожі.
Шкала нещадної суспільної оцінки
Формує підсвідомий стенд,
Виходячи з твоєї поведінки,
Тобі чіпляють лейбл "простак", або "інтелігент".
З народження втрачаємо свободу,
Не здатні навіть усвідомити свій стан:
з бажанням уловить суспільну моду
лише виконуємо чиїсь бізнес план.
Нас огортає грішна павутина,
Хоча ще Діоніс відкрив шлях оминути гріх:
Во істину є вільною така людина,
що не залежить від бажань своїх.