Я не така! Я не така!
Я не така…
Я хочу бути сильною та я слабка,
Я хочу бачити лиш праведне в пітьмі,
Я хочу знати, де є правда, де брехня…
Я не така! Повір!
Я не така…
Я хочу чути, але я глуха,
Я хочу говорити, та німа
І в тишині розгубляться слова.
Я не така! Ти знай!
Я не така…
Я хочу бути янголом, та крил нема,
Я хочу повернуть назад літа,
Та я слабка, бо вже глуха й німа.
Я не така, – шепчу, – я не така…
Я хочу знати, чи РаЮ вратА
відкриються мені…та я сліпа…
І в темноті лиш скрип і знову тишина…
Я не така, – молю, – я не така…
Хоч мертва я, але душа жива!..
16.08.13