До виступу іще недовго,
потрохи наближався
Ісус іде в пустиню та молитву молить,
щоб люд весь навертався.
Молитвою та постом,
до публічної діяльності він готувався
щоб зрозуміли ті хто проти,
і дух нечистий не підкрався.
Принявши Хрещення із рук Йоана,
народ навчає
Богочоловік людського роду,
науку божу промовляє.
За виступом іде людей багато,
приймають цю науку в серці
а він продовжує читати,
щиро та відверто.
- Зберігайте Слово Боже!
У житті своєму,
і Бог вам допоможе!
Від прірви він наверне!
- Хто живе з добром,
і Боже Слово зберігає,
не запливе до нечисті човном!
Той попаде до раю!
- В премудрій книзі,
Боже слово всемогутнє!
Здатне відвернути лихо,
та зробити Райські будні.
- Воно людей міняє,
навертає розум на добро
небо відкриває,
і перемагає зло.
- Навертає думку у людини
на небесне Царство,
щоб лиш в добрім жили
не хворіли й не йшли гроші на лікарство.
- Одного Бог бажає,
щоб частіше була з ним людина!
Він з Ікони закликає:
- Будьте добрі й неробіть провини!
Йому не лячні привиди.
Не страшні істоти.
Що хотіли кривдити,
він іде у гори самоту знаходить.
Без шматочка хліба 40 днів...
Постить й нас навчає
без краплиноньки води і без плодів,
на землі він проживає.
З дикими звірятами,
тіло впорядковане лиш духом...
Гріха нематиме,
у небі Господа він слухав.
І всі ми маємо старатись,
ми ж є люди Божі!
Йому потрібно підкорятись!
Якщо захочемо... Усе ми зможем.
Молиттися від серця! Ненасилу!
Уважно жертвувати жертву,
не ганьбити Бога,
як б життя із нами не вчинило.
09.10.2011 року...