* * *
Підступна мова абревіатур!
Як сон важкий, минувсь СРСР.
Однак орел знов крила розпростер –
Не заваливсь іще кремлівський мур.
Смачна приманка, але бійсь гачка.
Обачним будь. Гав не лови ніде.
Спитати б Леоніда Кравчука,
Для чого Україні СНД?
Сплетіння букв приховує слова.
Орел чигає, озирає степ…
Гетьманам розум тьмарить булава,
Наживи ласих, спокуша ЄЕП.
Для чого ж нам з неволі до ярма,
До розбрату і до нових Руїн?
Продавши честь і гідність задарма,
Уже повік не звестися з колін?
Підступна мова абревіатур!