За тридцять срібняків Христа продав Іуда,За тридцять срібняків згубив своє життя,
Тяжка спіткала грішника облуда –
Не знала меж та жадібність людська.
Усе купується, все продається в світі,
І гідність, й совість вже торгують за гроша.
Всі потрапляють до мамони в сіті –
Безмежна є та жадібність людська.
А жити треба просто, просто треба жити.
Та до багатства тягнеться душа –
Украсти, обдурити, навіть вбити,
Узяти би побільше хабаря.
Збіднів той люд. Душа – убога, бідна,
Дарма, що має гори золоті,
Пуста душа, змарніла, жалюгідна –
Душа людська все топиться в багні.
Отямтесь, люди! У свідомості прозріте,
Бо заведе жадоба вас до дна,
У ненажерстві свої душі не губіте –
Воскресне хай померлая душа!