Я довго мріяв розказати,
Тобі читачу про цей край,
Де я родився і навчився,
ходити, дихати й співать.
Там сад зелений все буяє
Король у ньому спочиває,
Королівкув місце прозиваєм.
Часи минали проминали,
Шумлав вони все збудували,
Там люди довго проживали,
Будинки й школи будували.
Та що сказать, біда прийшла
Людей тих звідти вивезла,
Звіринець є, й маєток був
Який "червона хмара" розібрала,
Усе з землею порівнала.
Місцин чи мало розказати,
Історій більше розказати,
При зустрічі з тобою мій читачу!