Нiч – троянда голуба –
пелюстками впала
на лiси й поля.
I заснули гори
в зорянiй красi,
намочили буки
ноги у росi.
Як горицвiт-квiтка,
палахко-ясний
плаває у небi
мiсяць золотий.
I смiється синьо
Синевир-волошка,
сiє страхи-чари
жимолость-ворожка.
Де в горах покоси,
молода берiзка
заквiтчала коси.
Задивився явiр
на чарiвну вроду –
голубi троянди
падають у воду.
Створено у липні 1985 року
Опубліковано: "Калинове вино". Львів: "Плай", 2005. 96 с. – С. 30.
Музика Василя Сторонського