Любіть Україну, як неньку любіть,
Як дитятко своє любиме.
Любіть Україну! Вона в нас одна,
Як мати і батько - єдині.
Любіть Україну! Поля і ліса,
І ріки, і гори, і море.
Любіть Україну! Яка в ній краса,
Вона, як і світ, неповторна.
Любіть Україну! Народ свій любіть
і мову його солов'їну.
Любіть Україну! Так хочеться в ній
життя повноціннеє мати,
Любіть її так, щоби тую любов
Не вбили ніякі гармати.
Бо ми без Вкраїни,
Як птах без крила,
Як риба без моря,
Як дуб без гілля.
То є Батьківщина,
Вона в нас одна,
Вона незамінна,
Вона дорога.
Її ти не купиш
Ні в кого й ніде.
Вона в нашім серці
У пульсі гуде.
Любіть Україну -
То край золотий.
Ніде більше в світі
Його не знайти.
Любіть Україну!
Любіть, дорожіть,
І кожної миті
Її бережіть.
Бо враг, він не спить,
Він повзе і шипить,
І хоче ужалить,
І хоче убить.
Але зрозуміти йому не дано,
Що в нашому серці -
Любові зерно.
Йому не страшне
Його жало їдке,
Бо любов і життя -
То ціле одне.