Ой червоні квіти рути,
а навколо білий сніг –
все, усе ще може бути,
може бути, може, ні…
Гори сині пахнуть літом,
там вже тане білий сніг,
може, рута зляже цвітом,
може, зляже, може, ні…
Ой червона руто, руто,
розкажи ж бо ти мені,
чи кохає мене ружа,
чи кохає, а чи ні?..
Бо та ружа колючками
ранить серце, чинить біль,
ще й своїми пелюстками
на ті рани сіє сіль.
Ой червоні квіти рути,
а навколо білий сніг –
чи ж то може все ще бути,
чи ж то може, а чи ні?..
Створено 22. 10. 2002 року, м. Івано-Франківськ
Опубліковано: 1. Моя пісня. Львів: "Сполом", 2004. 120 с. – С. 41;
2. Антологія Бойківського краю. Дрогобич: «Коло», 2007. 724 с. – С. 426 – 427.
3. Т. Василько, Семен Карпа. Достиглі яблука. Львів: "Плай", 2007. 56 с. - С. 5.
4. Т. Василько, Тетяна Кисленко. Віддзеркалені прстори. Львів: "Ліга-Прес", 2011. 56 с. - С. 17.
Музика: 1. Семена Карпи (відео);2. Тетяни Кисленко (ноти).