Гей, ви людці! Лиш гріш вам є ціна,
Бо загубили Божу ви природу.
Вам спотворила душі марнота,
Ще молитесь та зрадили ви Богу.
Брехня - вам правда, правда – вам брехня,
А що вже совість? Совість і не снилась,
А слава ваша – ница і смішна,
Хоч вам од неї виростають крила.
Гей, ви герої нинішнього дня!
Валюта, гривні… і рахують вміло.
Гроші – ніщо, як мудрості нема
І ви – ніхто! Вас жадібність згубила.
Та хваляться невмілі роботяги
Достатками чужих спітнілих рук
І тішаться всі неуки-бездари –
Гадають – досягли усіх наук.
І кожен хтось, як в нього гроші є,
Дарма, що він і неук, і базіка –
Все від життя бере, він і життя візьме
І суть його завжди багатолика.
А злоба скаженіє, мов змія,
Жадоба душить ненаситні душі.
О Господи! Як змучилась земля
Носити на собі бездушні туші.