Їх обняла земля,
яку вони любили,
а мінами поля
їй нелюби покрили
сини свою любов
рідній землі віддали -
їм проливали кров
чужинці і вандали
Все погрузити в жах
бажав найголовніший.
Посіять смерть і крах
він наказав скоріше
і покривав брехнею
свої діла погані
та правда є бронею
у цім протистоянні
Не зломлений в віках
народ, що жив землею,
міць має у руках,
мов стрижень металевий!