Колядка
Сумний Святий Вечір
в п’ятнадцятім році
(на мелодію колядки "Нова радість стала")
Сумний святий вечір
В п’ятнадцятім році.
По всій нашій Україні
Плач на кожнім кроці.
Села руйнували,
Та в полон брали.
Так московськії катюги
Україну мордували.
В кайдани кували
Щоднини, щосили.
Люд невинний, тисячами
Заганяли у могили
Як на небі зірка
Почала сіяти,
Почав народ до Святої
Вечері сідати.
Заплакану матір
Діточки питають:
«Мамо, мамо де наш тато,
Чом не вечеряють?»
Тато наш далеко,
На холоднім Сході,
Споминає Святий Вечір
По всій славній Україні.
Вспоминає волю,
Переносить муки.
А зболіле його серце
Плаче від розлуки
(2 варіант
"Тата вороги вбили,
Села попалили.
Ті прокляті терористи,
Руїни лишили".)
А там стара мати
За синами плаче,
Мала штири соколи,
А тепер я їх не бачу.
Поможи нам, Боже,
Все це перебути,
Нашу неньку Україну
З кайданів розкути.
Ісусе, наш, Боже,
Зглянься над нами.
Дай побачити всіх рідних
За святковими столами.
О, Ісусе милий,
Змилуйся нам нині,
Даруй волю, даруй долю
Нашій славній Україні!