́ПОРАДА
Василь Вількозукра
Прийшов кум до кума в гості , та й ради питає:
- Скажіть , куме , що робити ? Я справді не знаю.
Всю картоплю колорадські – жуки поз*їдали
Як ми бідкалися з нею , як про неї дбали .
А ці бридкі полосаті за неділю з*їли
Те , що ми на цілу зиму вкинуть в льох хотіли .
Що їм тільки не робив . Це ж такі затрати
Чим їх тільки не травив . Бридко і згадати .
Вже і бризкав , і збирав в кожнім корінці ,
А з картоплі на городі одні стовбурці .
Розкажіть куме будь ласка , що з ними робити ?
Як же можна без картоплі зимою прожити ?
Кум крізь вуса посміхнувся й цигарку мотає ;
- А у мене куме , - каже : - жуків цих немає .
- Як ? Не може цього бути ? Мабуть ви збрехали?
- Ми картоплю у цім році , куме , не саджали.
6 квітня 2011 р.