Дорослі дяді грають у «солдатиків»,
Їдять, закурюють й горілку дудлять.
«А вони куплять нам нового братика?
Мамо, а татка нам нового куплять?»
Машинки, танки, гільзи, автоматики
Осколками і ГРАДом всім на голови.
Ось тільки не пластмасові солдатики,
І, як по правді, навіть не із олова.
По полю ручки, ніжки, душеньки…
Казав татусь, обов’язково вернеться.
Малює вишеньки для татка Ксюшенька,
Дим чорний ритим полем стелиться…
Дорослі граються собі в «солдатики»,
Кидають кості, танки розставляють…
«Збирали всім селом мені на братика,
І на нового татка назбирають».
20.08.2014