Кожен день іде, минає,
кожна секунда, щомиті зникає
кожен момент може стати фатальним,
кожна дія, як акт завершальний.
Цей день, немов життя,
такий чудовий, незрівнянний,
і водночас, як життя,
такий ворожий і незнанний.
Він, як моряк, за штурвалом,
як блискавка перед шквалом,
як мелодія без пісні,
як хвилина несумісна.
Його спадок - це лиш згадки,
його зміст - це випадки,
його мораль - це любити,
його бажання - лиш творити.
У нього є один початок,
один лише єдиний відпечаток,
унікальний, як сніжинка,
невагомий, як хмаринка.
Кінець його - це лише сон,
де все чарівне, таємниче,
як небесно-зоряний дракон,
що в мандри по білім світі кличе.