Куди дивитися вперед назад
Куди ступить вбік чи вниз,
А що робити з тобою совість?
Ти чуєш чи ні?
Ти бачиш чи ні?
Ти плачеш чи ні,душа?
Моя криниця добра
Блиснула кришталем
Чи совісті нема.
Нема? Чиє душа?
І совість є
Коли тебе гризе,
А ти не йди, не мчи
Стрімголов,
Обдумай сядь, спинись,
Спинись, душа заграє
Нотами добра
Не зли людей і сам не злись
Спали ти лють добром
І пам’ятай :
«життя моє життя одне,
А совість і душа – вічна.