Погляньте Осінь ліс вдягає в шати
І застеляє килим золотий,
Очей не можу відірвати,
Так вабить колір не простий.
В вогні осіннім ліс палає,
Горять: дуби, осини, клени.
Лише вогонь цей не займає
Сосновий бір зелений.
А небо синє прошивають,
Ключі веселих журавлів.
У теплий край вже відлітають,
Курликнувши нам кілька слів.
Осіннє листя під ногами
Шепоче про мою ходу...
Сьогодні я один з думками,
Я вільний час в себе краду.
Вкраду хоч трішечки часу
Й віддам його своїй душі,
Нехай вона ось цю красу,
Візьме та перетворить у вірші.