Пробудіться, будьте готові до зла.
Прийде час, воно наповне вас сповна.
Довкола смерть, каліцтво
І повно лайна.
Прокиньтеся, відкрийте очі!
Це буде єдина, ніякої іншої помочі.
Напівночі, напівдні
Будуть вити під вікном,
Мов собаки приблудні,
Вишукуючі страх,
Чи сусідів, чи твій,
Щоб їсти твоє м'ясо
Чавкаючі за упокій.
Тож не сци і будь готовий
До жертви,
Будь готовий здохнути,
Відійти, померти.
Впав, перевернувся і забувся.
Наче й не було.
Твій час відбувся,
З часом забудть, як ти загнувся.
Та це не біда зовсім,
Трагедії тут нема,
Боженька роздає осінь,
Вона не приходить сама.