Бобри - це гризуни,
Які живуть біля води.
Бо люблять плавати й пірнати,
І їм комфортно там завжди.
Всі бобри будують хатки.
Вхід до хаток під водою.
Й на річках будують греблі.
Це для них є грою.
І будують вони греблі,
Краще, а ніж люди.
Наче вчилися цьому,
Завжди і усюди.
Їдять виключно дерева
Та рослини водяні.
Ось такі у них дієти
В будні та у вихідні (та в святкові дні).
А дітей приводить самка
Від одного до шістьох.
А годує молоком їх.
Всього місяців до трьох.
Можуть жити поодинці,
А також і сім'ями.
І до того ж всі бобри,
Є дуже активними.
А дерева бобри валять
Наче лісоруби.
Підгризають їх майстерно,
Бо в них гострі зуби.
Бобри плавають чудово
І пірнають аж до дна.
Де й будують для греблі основу,
Щоб гребля була в них міцна.
У бобрів великі сім'ї,
Їх в сім'ї не менш, ніж сім.
Тому в них великі хатки,
Щоб місця вистачило всім.
Вони дуже працьовиті
І в них хатки затишні.
А у хатках завжди чисто,
Наче там святкові дні.