Соболі - прекрасні
Маленькі тварини.
В основному живуть в тундрі
Де сніжні долини.
Живуть вони в дуплах
На соснах та ялинках.
Бо їм затишно завжди
У таких хатинках.
А живуть не поодинці,
Вся сім'я в одній хатинці.
Самець самку не кидає
І сім'ї допомогає.
В основному дітей троє,
Хоча може бути сім.
Та матуся з татом разом
Дадуть раду їм усім.
Діти живуть із батьками
Всього лиш три роки.
Ну, а потім вже
Розходяться вони в різні боки.
Соболь полює
В основному на білок.
Дуже рідко на птахів,
На мишей та пацюків.
Обирають із птахів
Рябчиків та глухарів.
Люблять кедрові горіхи,
Горобину та шипшину.
Легко бігать по снігу.
Ці пухнастенькі тварини.
Соболі найбільш активні
Ввечері та вранці.
Коли сплять уже птахи
Й не стрибають зайці.
Полювати соболі
Можуть також вдень.
Коли ще пташки співають
Всюди радісних пісень