Ти мило посміхаєшся, лиш так як ти умієш
Торкаючись до сонця, його зібрав вінці,
Я дивлюсь з насолодою на те, як загорілись
Дві крапельки зелені на гарному лиці.
У них я відчуваю солодкий подих літа,
Вони освітять завжди сумний і довгий шлях,
В холодні зимні ночі цим променем зігрітий
У весну через зиму, лечу неначе птах.
Дві крапельки зелені поцілять вірно в серце
Торкаючись до нього, колишучи його,
Дві крапельки, ну хто ж вас, розлив у цих озерцях,
Ви сяйво своє лагідне несете для кого?
Ох, ці прекрасні крапельки, бурхливі і задумані
Іскристою забавою проносяться крізь час,
В космічній недосяжності, і все таки, чому мені
Так хочеться дістатися до них хоча би раз?
Так хочеться проникнути в очей сумну мелодію
Хоч їхньої чарівності відчути не дано,
Та й шлях до них заказаний, і ось неначе злодію
Доводиться лиш похапцем ловити їх сукно.
Я віддано вдивляюся, у зливу сміху милого
Ти червонієш ніжно так, ти квітнеш наче сад,
І в танці кольоровому, завжди помашуть крилами
Дві крапельки зеленості між осені сонат.
Сміюсь з тобою разом я і радуюсь як весело
І поглядом відшукую вогнів зелених плин,
Нехай в мені холодними снігами все занесено,
Та посмішка розтопить їх за декілька хвилин.
Стараюсь бути сонячним, як клоун на арені,
Ковтаю сльози болі, та все ж таки сміюсь,
Бо тільки тиша спуститься, ці крапельки зелені
Від мене відвертаються, а я ж цього боюсь.
Смарагди світу вічного не здатні повторити,
Не здатні перевершити цих крапельок краси -
Ці камні не потрібні нам, коли горять відкрито
Вогні з зеленим відблиском ранкової роси.
Я не скажу за інших всіх, про інших я не знаю
Мене ж чарують сонячні, прекрасні острови,
Які пливуть крізь темряву і свічкою згорають:
О, скільки в цьому полум'ї я відблисків зловив!
Хай землю вкриють осені жовтіючі медалі,
І вітер хай розхитує берізки тонкий стан -
Зелені, світлі крапельки, горіть для мене й далі,
Без вас я розчиняюся мов ранішній туман.
Без ваших ніжних променів, мені не варто жити,
Не треба навіть мріяти про світло у кінці,
Якщо щось є за обрієм, то буду там любити
Дві ніжні, чисті крапельки на милому лиці.
ID:
633575
Рубрика: Поезія, Лірика кохання
дата надходження: 05.01.2016 09:47:03
© дата внесення змiн: 05.01.2016 09:47:03
автор: teodor_85
Вкажіть причину вашої скарги
|