Пантера - це велика
Та прекрасна кішка.
Вона досить сильна,
А в очах у неї завжди є усмішка.
Пантери дуже мудрі,
А також і спритні.
А в лісах у джунглях
Зовсім не помітні.
Сплять пантери на деревах
На гілках великих.
І їдять там свою здобич
Як домашніх тварин,
Так і диких.
А тому вони свою здобич
Їдять на деревах.
Щоб не дісталася іншій тварині
Хоч тигру, хоч леву
І навіть людині.
Підкрадається до здобичі
Вона дуже тихо.
А кого вона спіймає
Тому буде лихо.
У самки двоє дитинчат
Маленьких гарних киценят.
Матуся надає їм
Життєві уроки.
І навчає їх робити
Свої перші кроки.
Самець участь не приймає
В вихованні всіх дітей.
Бо у нього є багато
Власних зоряних ідей.
Самка вчить дітей полювати
Бо лиш завдяки цьому
Вони зможуть потім
В природі виживати.
Нападають на мавп та птахів
Можуть їсти також гризунів.
Діти йдуть від мами
Аж через два роки.
В них починається
Самостійне життя.
І вони роблять
Власні відкриття.