Якось малий хлопчик знайшов на дні річки сяючий камінець.
Він не знав його ціни, то й повісив на шию свого улюбленця-ягняти.
Ювелір побачив цей камінець і зразу зрозумів, що це діамант. Він
купив його у хлопчика за десять рупій. Коли він радів, що задарма
купив такий цінний діамант, той розколовся на тисячу шматочків!
І невидимий голос сказав йому: "Я міг пробачити хлопчика за те,
що поводився зі мною, як із сріблястим камінчиком, бо він не знав
моєї ціни. А ти знав мені ціну! І коли ти купив мене за такі гроші,
я не зміг винести такої образи, і моє серце розкололося..."
Річка-Життя дарує нам Діаманти Духовності! Хтось бавиться з нею,
як мале хлоп"я, а хтось мріє дешево купити. А деякі люди знають, що
Вона Бесцінна і постійно намагаються, щоб Діамант їхньої Духовності
засяяв різними барвами Терпіння, Добра, Любові та Милосердя.