Ондатри - це напівводні тварини
І їдять в основному водяні рослини.
Їсть осоку, очерет,
Рогозу, стрілицю.
Може їсти також рибу, жаб,
Сільсько-господарські культури.
Та не нападає на птицю.
Ондатра будує собі велику
Та простору хатку.
Із входом під водою.
І вона це робить
Для власного спокою.
Народжує самка
П'ять-сім дітей.
Виховує їх
Разом із самцем.
А також захищає
Від хижих тварин
Та людей.
Ті ондатри, які в теплих
Краях проживають
По три-чотири рази на рік
Дітей народжують.
І як тільки діти підростуть
Одразу їх в доросле
Життя проведуть.
Самець самку не залишає.
І готувати дітей
До дорослого життя
Їй допомагає.
Коли діти підростуть,
Батьки їх в доросле життя проведуть.
Ондатра добре плаває,
А також пірнає.
І під водою їй приблизно
На дванадцять хвилин
Повітря вистачає.
Найбільше з водойм
Полюбляє річки не глибокі,
В яких повільна течія.
А також озера
Не дуже широкі.
В них є ворогів багато,
Які руйнують їхні хати.
Найбільше шкоди їм
Наносять ведмеді,
Блудні собаки, лисиці.
А також будь-які
Хижі птиці.
Ондатра хутро тепле має,
Тому ніколи не замерзає.