Прошепотіла осінь - все дарма,
Омріяне не збудеться сповна,
Ледь жевріє омана чарівна,
Пройдисвітами сповнена вона
А я візьму й прощу цей сірий день
І заквітчаю осінь - для пісень,
І зазвучить потужно голос мрій,
І не залишиться вагання у надій
Зірветься сірий колір з висоти
І в білосніжний огорне сади
Й підніме неба осяйну блакить
Й промінням сонце звеселить,
А осінь крутить листом вже дарма,
Пройде невдовзі вже її пора
І зацарює світом вже сама
Із срібла з діамантами зима