Не треба ні "спасибі", ні "будь ласка",
Ні красномовних "вибач" та "не йди".
Але, якщо, шановний, ваша ласка -
Ідіть і не вертайтесь вже сюди.
Таких, як ви нерідко зустрічала,
І хоч вам пробачала сотні раз,
Та сутність вашу зразу розгадала -
Вас не змінить. Не гайте, друже час.
Лиш здалеку ваш погляд романтичний
Здається світлом тисячі зірок.
Невинна врода, фрази прозаїчні,
Але ще мить й натиснете курок.
Нехай! Вже мною визнана поразка,
Та висновки зробила назавжди,
Тому, якщо шановний, ваша ласка -
Ідіть і не вертайтесь вже сюди.