Шампанське з присмаком свободи …
Життям запаморочена голова,
На-пів розтулені вуста, такі дрімотні,
І в кров тече дурман на-пів солодкий …
Я келих вип’ю цей до дна,
Замучена, це з перевтоми …
Хоч ні, це швидше він мене допити хоче …
Допити … і розбить, як шкло об дзеркало самотнє.
І в кров розтріскаються мої вени,
Й спечеться під ногами в сон земля …
Так, келих цей остатнім, певно, буде,
Та келих хочу випить цей до дна …
Хронічна невиліковна втома,
Як коліжанка закадична вірна моя,
Із задзеркалля зазирає в мої очі …
Шампанське п’ється лише з присмаком свободи …
24.11.2016