Спіймала рибку золоту,
Таку гарненьку, та не ту.
Не знає ця ні баби, діда
І не пливе до дармоїда.
Подай цій пісню, чи сонет.
Як чує із морських тенет
Враз випливає на приманку,
Таку лиш має забаганку.
Мене прохає рибка дивна:
Проси щось, ініціативна.
Що хочеш ти ? Наряд новий,
А, може, перстень золотий?
А як тобі хороми царські?
Візьми годинники швейцарські,
А, може, хочеш на Гаваї?
Чи побувати у Китаї?
- Скажу тобі таке до слова:
Не переймайсь, моя казкова,
Я маю всі багатства світу
У слові з перлів, самоцвіту,
Де тільки хочу там буваю,
По всьому світу друзів маю.
Ще плюс такий – із моїх статків
Не треба сплачувать податків.
А за число усіх овацій
Не вимагають декларацій.