Божественно зимовий день зачався!
На третє свято гомонить вода.
Ти силою живою причащався,
Щоб не взяла ні кривда, ні біда.
Щоб там, де темно, світло засіяло,
Де холод лютий – промінець пробивсь,
Щоб крихітка надії не пропала
У день святий, коли Ісус Хрестивсь.
На третє свято –світ співав осанну –
Відкрилась раю неземна краса.
Христос Хрестився водами Йордану,
Спасителя вітали небеса!
Вода хрещенська має диво-силу,
Воді довірся, що болить, скажи…
Спаси нас, Боже, сохрани, помилуй,
Від злих , лукавих світу вбережи!
Світлішав, хто водою причащався,
Із неба вуркотіли голуби…
Божественно зимовий день зачався,
Його краси святої не згуби.