У короля корона не спадає,
Бо сам зухвалий і упертий,
Провина є або не має – карає,
Вічно буде мертвий.
Провин своїх не визнає,
Хоча і винен – тихо мовить:
«Я тут король, усе моє!» -
Що забажає, те і творить.
Війною йде за честь, повагу,
Щоб вороги зазнали страху,
Натворить безладу і жаху
Й закон диктує на бумагу:
«Я, завойовник, підкорив вас,
Тепер мої закони всюди,
Нехай один хоча хоч раз…» -
Не встиг сказати, а тут люди
Підняли вила всі за волю,
Не знаючи біди і болю,
Схрестивши клин і ворог впав,
Монарх поразоньки зазнав.
Жоден народ без боротьби,
Без віри, духу і мольби
Не здасть себе у дике рабство…
І над собою, над дітьми,
І над нащадками своїми
Не дасть знущатися віки,
Свої захистить рідні стіни.