Заходжу сюди ненароком
До друзів, бо так повелось
Читальня притислася боком
До річки, чекає когось.
Чекає завжди – і приходять
Її читачі звідусіль
Знайому дорогу знаходять
З далеких засніжених сіл.
Приспів:
Тут мудрість живе
Тут пісня пливе
Ще й сяє гостинна вітальня
Відмовити гріх –
Запрошує всіх
Охтирська районна читальня.
Під білим, високим склепінням
Неспішно розмову ведуть
Стрічаються всі покоління
Всі музи стрічаються тут.
Господарям хочеться вкласти
Пошану в пісенні рядки
Дай, Боже, вам, ентузіасти
Здоров’я на довгі роки!.