КОБЗАР ЯК БІБЛІЮ ПИСАВ
«До Дня Т. Г. Шевченка»
Він геній з геніїв постав,
Тарас Григорович Шевченко.
Кобзар як Біблію писав,
Писав в далі, писав нелегко.
Писав про тугу і жалі,
Пророк Великий у правиці.
Про добрі дні і ночі злі,
Писав про те що не боїться
Борітеся – поборете,
Свобода гріє ваші душі.
З добром печалі скорите.
В скорботі теж борітесь тужно.
Про неї думаю в житті
Лишаю неньку у зажурі.
Тяжкі, тяжкі хвилини ті,
Сплітали спогади похмурі.
Священна мово ти в мені,
Гаї безмежні із піснями.
Живиця матінки землі,
З полями з синіми річками.
Наш геній з геніїв постав,
Тарас Григорович Шевченко.
Кобзар як Біблію писав,
Писав щоб нам жилося легко.