Весні квітчається дорога.
Міцніє сонця благодать.
Священна радість і тривога –
Лани безкраї засівать.
З нагоди доброї сорочку,
Як прадід, кращу одягни.
Благослови зерно в росточку,
Весну його благослови.
Сійся - родися, не барися,
Віддяч людині за труди,
Дощами щедрими умийся,
Важучі принеси плоди.
Сійся - родися диво сила,
Не окропи живе свинцем,
Щоб Правда і Добро родили,
А не гіркий полинний щем.
Ми сильним духом незнище́нні,
Наснажуємось від землі.
Візьму зерно у повні жмені
І передам його ріллі.