Залізничний потяг -
Це машина,
До якої вагони чіпляють.
Вагони пасажирські
Або вантажні бувають.
Приміський поїзд
До 5 вагонів
Пасажирських має.
А в міжміського -
Їх більше 10 буває.
До вантажного потяга
Інші вагони чіпляють,
Вони, як насипні
Так і великі цистерни бувають.
Пасажирські вагони
Купейні та плацкартні бувають.
В них під час
Довгої подорожі
Люди дрімають.
В відкритих
Вантажних вагонах:
Зерно, руду, метал
Та вугілля везуть.
А найбільш цінні речі
В закриті вантажні
Вагони здають.