ЧАС І МИ
Час безмежний, швидкоплинний,
То – неспішний, то – невпинний.
Часом можна керувати,
Проте – не повелівати.
Перед Часом усі рівні:
Мовчазні й багатослівні,
Добрі, щирі, задушевні
Й злі, лукаві, черствосердні.
Доля ж кожної людини
Щосекунди, щохвилини
Зазнає змін від учинків,
Від роботи й відпочинків,
Має безлічі моделей,
Мільйон тисяч паралелей…
Та від Тебе все залежить –
За життям Час пильно стежить.
Дзвенислава Гай-Нижник30 грудня 2017 р.