Теплом дитячим ліжко зігріте,
Малеча уклалася спати.
Їй ніжні матусині вуста
Казку починають розповідати.
Казку про все на світі,
Про те, що так люблять діти,
Про котика з півником й хитру лисицю
Й про двох ведмежат,
Що не хотіли миритись.
Далекі світи й невідомі країни
Бентежать уяву дитини:
Царівна й царевич, король, королева
Здається, що казка сьогодні про тебе.
Чарівна мелодія сну обгортає
І мати напевно вже теж засинає…
Знайомі герої увійдуть до хати,
Щоб казку малечі свою доказати.