Генерал Мороз розпорядився
Так, що майже кожен простудився.
Кашляють і діти і дорослі...
А зайці й собаки ходять босі.
У пташок і звірів мерзнуть лапи,
І не можуть їжі розшукати.
Дошкуляють їм мороз і холод,
Та найбільше дошкуляє голод.
Зайцям не дасте ви черевички,
А птахам-влаштуйте годівнички-
Всипте туди трішечки насіння,
Бо усе замерзло як каміння.
Пташечка щось дзьобиком довбає,
Але там-їстивного немає.
Згинули усі малі комахи,
Часом замерзають бідні птахи.
Все погане у житті-минеться,
Вже весна невдовзі розпочнеться,
Буде тепло, і багато квітів!
Будемо ми всі весні радіти.
Але щоб птахи могли радіти,
Їм потрібно зиму пережити.
То ж поки там з"явиться травичка,
Пташечкам влаштуйте годівнички!