Які вони - жовтнево-плека́ні хлопці?
В жовтаві дні народжені десь під сонцем,
чи в хмурь важку осінньо-дощу-туману?
Таять їх сни загадку ще не пізнану.
Теплиться синь в очах їх передзимових,
чи темна ніч будує душі окови?
У серці клад запасів безмежжя літа,
чи скупість змін прийдешнього браку світла?
Що подають жовтневі на стіл недільний?
Чи вірність, чи мінливість ту неспокійну?
Сідають вдвох у затишку прясти мрії,
чи у гурті вивершують справи-дії?
Не знаю я жовтнево-плека́них хлопців.
Хай любить вас ще тепле це пізнє сонце,
короткі дні наповнюють міццю тіло,
а ночі... Що ж. До ночі не маю діла.