Алтар і жінка - речі несумісні?
Питання мимоволі постає.
Священнику на Херувимській пісні
Алтарниця кадило подає!
Вона - монахиня! Вона знайшла перлину,
В глибинах серця квітне її Дар,
Вона причислена до Ангельского чину,
Її священний послух - це Алтар!
І мантія, мов тая ніч Святая,
Приховує її цнотливий стан,
І зірка золотисто- голубая
Їй світить благовістно крізь туман...
Дівочий монастир - її Обитель!
Крім Бога, їй рішуче зайве все,
І перед Чашою, немов Іван Хреститель,
Вона свічу запалену несе!