Кит - це найбільша у світі тварина.
В морях та океанах кит проживає,
І як їжу різних риб, дрібних молюсків
Та планктон вживає.
Вусаті та зубаті кити бувають.
Вусаті планктон, як їжу вживають.
А зубаті кити -
Всіляких риб поїдають.
Кит дуже глибоко пірнає,
Бо свою їжу він
Майже на самому дні
Моря або океану добуває.
Кити погано бачать
І нюх поганий мають.
А для того, щоб відчути перешкоди
Вони дивні звуки
В морський простір посилають.
Кити - це не риби,
А морські ссавці.
Бо дітей молоком годують,
Ось ці прекрасні, чудові плавці.
А після того, як кит
З глибини на поверхню підіймається,
Одразу вода у вигляді
Маленького фонтана з'являється.
Самець завжди більший за самку
І він сам собі обирає
Прекрасну дружину-панянку.
Лише одну дитину народжує самка.
І виховує дитину сама
Бо тата поруч
Із ними нема.
До 7 місяців малюк
Лише молоко споживає.
А потім вже, як їжу
Різний корм вживає.
І приблизно рік малюк
Поруч з мамою проживає.
А потім вже своє
Доросле життя розпочинає.
Кажуть люди, що кити співають,
Бо кити дивні звуки в простір посилають.
Деякі браконьєри китів
Заради смачного м'яса
І так званого "китового вусу"
В морських просторах вбивають.
Хоча в усіх країнах світу
Полювання на китів забороняють.