Там на мапі шматочок землі,
Зацілований мною в уяві,
Де співають пісень солов'ї,
І лани, і гаї кучеряві!
Буйноцвітні сади і поля,
Найродючіші землі у світі!
Аж додолу врожайні гілля,
У віночки заплетені квіти.
Дужі ріки і сині озера,
Густо пахнуть грибами ліси!
З добротою відчинені двері -
Поміч знайдеш, лише попроси.
Найщиріші, усміхнені люди,
Попри все не втрачають надію,
І повітря, яке в повні груди
Я вдихаю і вмить... Щасливію.
Там на мапі шматочок землі,
Зацілований мною в уяві,
Я вертаюсь щоразу у сні,
Всі кордони його обіймаю.