Вечорові роси заплітали в коси,
маки і волошки, жита колоски.
Чаклунка природа. мов дівоча врода,
ніжно пригорнулась теплої ріки.
Шепотілись трави в рожевих загравах.
Сонце багряніло де пшениці край.
Ягоди малини, білий цвіт калини,
теплий, літній вечір, наче справжній Рай...
У водиці чистій, в білому намисті,
купалося літо в сонячній фаті.
Падали у роси на трави покоси,
з вечірнього неба зорі золоті.
Цвіркуни співали, мов сопілки грали.
Попід берег вився молодий чебрець...
Зеленої м"яти, ніжні аромати,
літній день чудовий, одягнув вінець.
автор Лариса Мандзюк.