Вже літо вступило в Петрівку,
Колоссям вітає жнива,
Для місяця повну тарілку
Пахучих медів налива.
Зірниця і яблука перші
Летять із небес і гілок,
В природи зелені одежі,
Та жовтий на клені листок
Усе таки ще випадковий,
Навколо цвіте літній рай,
Та ділить на зерна й полову
Вітрисько новий урожай.
'В отавах під сонячні лютні
Луною йде коників спів,
Петрівка--святковість і будні,
Блаженство розніжених днів.