ДЛЯ ДІТОК
Осені стихла гра?
Інша прийде пора.
Зветься вона зима.
Листя було й нема.
Місяць прибуде грудень.
Ґрунту ствердіють груди.
Чом? Бо прийдуть морози.
В хлів позалазять кози.
Січень прийде за груднем
День на часину схудне.
Сніг полетить крилатий,
Ляже на луг, на хати.
Лід вкриє річку, став.
Змерзнуть носи й уста.
Лютий прийде за січнем -
Місяць, що злиться вічно.
Хугу, мороз пускає,
Виє у лісі, в гаю.
Трохи лише степліє,
Пустить у шир завії,
Хмари зіб’є у купи,
В них, як у бубон, лупить.
Так вибиває сніг,
Щоб він на землю ліг.
Чом же любить так чинити?
Хоче крок весні спинити.