В Яся ліжко вередує
Покривало десь мандрує
Заховалася подушка,
Ясь намняв їй добре «вушка».
Ковдра утікала зранку
Ясь спіймав її на ґанку.
Простирадло залишилось,
Але дуже забруднилось.
Що тут думати-гадати?!
Ясь тепер не буде спати.
Бо його зручненьке ліжко
Щезло,ніби чорна кішка.
Як же постіль повернути?
Де тепер йому заснути?
Як в цій справі дати раду?
Дайте,Ясеві пораду!
Щоб подушка повернулась
І до тебе посміхнулась.
Обіцяй її не бити!
І ніколи не бруднити!
Ну,а ліжко застеляти,
Вранці як будеш вставати.
і охайно й чепурненько -
Спатимеш тоді м‘якенько.
Ковдру скласти й покривало
Щоби знову не втікало
При застуді й при ангіні -
Це товариші надійні.
Ясь отримав по заслузі,
Але й вам я любі друзі
Хочу щиро побажати
Ясем нашим не ставати.