Написав за своє життя сотні мелодій для пісень. Деякі були заспівані окремими виконавцями. Були поодинокі випадки виконання дуетом і тріо. Але вперше пісню на мою музику виконує хор!
Прем’єра пісні відбулася 29.09.2019 в Торонто в приміщенні Українського культурного центру "Старий млин" на концерті-презентації поетеси Надії Козак.
Виконує хор «Діброва». Жіночий хор «Діброва» створено при Спілці української молоді (СУМ) наприкінці 1965 року. «Діброва» стала невід’ємною частиною культури української громади в діаспорі.
Мистецький керівник і дириґент хору - Олеся Коник
Концертмейстер - Віра Очерет
Слова - Надії Козак
Відео - Nika Goutor
-----------------
О, краю мій, ти у віках неволі, –
З вінком терновим над сумним чолом.
Історія ж бо йде по давнім колі –
Пливе старим Дунаєм і Дніпром...
А що там світ!? Він у лукавій позі
Все прагне розігнати смути дим.
Розхристана на рідному порозі
Моя Вкраїна – здобич і калим.
Ми – ласий шмат чужинцю-супостату,
Колода у неситих тих очах!.
Тож не даваймо ми себе цькувати
Й ділити наші береги Збруча!
Нехай же мудрість у пригоді буде,
Щоб відродити віковічну рать,
Повимітати кукіль весь облуди,
Всю нечисть, котра їй також - під стать.
Хай наші коні пріють від галопу! –
І мученицький нам не личить хрест.
Лише тоді обійме нас Європа.
Й засяє наш праруський Еверест!!!
----------
А тут сольне виконання пісні "О краю мій" Ярославом Чорногузом -
Вітаю Вас щиро, пане Вікторе! Дуже сподобалось! Наснаги Вам і творчих успіхів!!!
Віктор Ох відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Ніна Михайлівна! Це виконання стало для мене приємним сюрпризом, бо вперше мою музику співав справжній хор. З нашими співаками не виходить, добре хоч канадці виручають.