Живеш? Живи!
Не порпайся у бруді,
Не зраджуй мрії, до якої йдеш.
Живеш? Живи!
Бо ми - маленькі люди,
Інакше нас ніяк не назовеш.
Живеш? Живи!
На втіху не надійся,
Бо пристань то для млявої душі.
Живеш? Живи!
Печалям в очі смійся,
І сліз не лий, нехай їх ллють дощі.
Живеш? Живи,
Кому крім тебе жити?
Тим неповторним, вільним тим життям.
Кому іще судилось так любити?
І світ доводить вміло до пуття?.
Живеш? Живи!
І як поблякнеш духом,
Не смій схилить додолу голови.
Бо будуть ще від долі завірюхи,
Ти лиш живи! На зло усім живи!