Якщо проти тебе постане увесь світ
І шкіру,будуть знімати до хребта.
Принижувати,що померкне білий світ
Мовчи,терпи...і неси свого хреста.
Поглянь,у очі тим хто гавкає як пес
Душу,скаженою лайкою шмагає.
І ,вбиває себе самого Геркулес
Хто проти Бога,собі могилу копає.
Знай,Господь на стороні скривджених є
І прийде,розплата за все у житті.
Опускає ,щоб зрозуміти, хто ти є?...
Возносить,жертву...благословляє її.
Хто їсть,сухий сухар...тому Отець дає дар
У мудрості,-скарби духовні золоті.
Хто живе ,з Богом той є цар і пан
Його захищає,Ангел святий на землі.
М.Чайківчанка.