Куди прямує твоя країна
Між суперечливих орієнтирів?
Усе навколо - суцільні зміни,
Нові кордони - старим пунктиром.
Колись пшениця, а зараз міни -
Такий врожай у полів на Сході,
Уся історія - на колінах,
Таке майбутнє нам не підходить!
Калина нині іще гіркіша
(Бо концентрує людські страждання).
Був соловейко, настала тиша.
Ця незалежність для нас остання!
І наша хата тепер - не з краю,
Віднині: всі з нас у епіцентрі.
«Брати» за волю вогнем карають,
«Свої» свободу здають за центи.
Нехай потужних сердець багато
Собі поставлять мету єдину,
Щоб спільну долю для нас обрати
З прекрасним іменем «Україна».